Bami is een ingrediënt en gerecht dat oorspronkelijk uit China komt. Natuurlijk kun je dit altijd bij de Chinees bestellen, maar je kunt het vaak ook kant en klaar kopen in de winkel. Een andere optie is bami zelf maken met verse groenten. Benieuwd hoe je dit doet? Hier vind je een recept voor het zelf maken van bami goreng.

De groenten snijden

Begin met het snijden van de groenten. Je gebruikt prei, wortel en spitskool. Ook kun je alvast ander voorwerk doen terwijl je de eiermie kookt volgens de instructies op de verpakking. Schil alvast de gember, pel de knoflook en verwijder de zaadjes van de rode peper. Vervolgens kun je nog kip toevoegen, maar het is ook mogelijk om een bami zonder vlees te maken. Leg ook de kruiden alvast klaar. Voor bami goreng heb je nodig: kurkuma, koriander en komijn.

Het gerecht maken

Doe een scheutje olie in de hapjespan en bak de groenten en rode peper in 4 tot 5 minuten gaar. Als je er kip of spekblokjes bij wilt doen doe je dit eerst in de pan en doe je daarna de groenten erbij. Doe vervolgens de kruiden erbij en pers de knoflook en gember boven de pan. Doe vervolgens de ketjap erdoor. Laat dit nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Schep de mie erdoor en laat dit nog meebakken. In een andere pan bak je twee eitjes. Schep de bami op de borden en serveer dit met het eitje. Je kunt er ook nog wat kroepoek en satésaus bij doen. Je kunt daarnaast ook nog kiezen voor een extra uitbreiding: zoals babi pangang, een vleesgerecht dat vaak geserveerd wordt met bami goreng.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 150 gram eiermie
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 spitskool
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 0,5 cm verse gember
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eieren
  • kroepoek en satésaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *