De laatste tijd hoor je steeds vaker over de high speed blender. Wat is dit voor blender, wat is het verschil met een normale blender en wat voor mogelijkheden biedt dit keukenapparaat jou? In dit artikel lees je er meer over het apparaat en over blenders in het algemeen. Want hoewel je misschien denkt dat iedere blender hetzelfde is, en dat je er alleen smoothies mee kunt maken, zijn de mogelijkheden veel groter. Zeker wanneer je investeert in een high speed blender. 

Een korte geschiedenis van de blender

De blender is inmiddels al langere tijd in de markt. Wist je dat de eerste blender al in 1922 uitgevonden is? Eigenlijk is de blender altijd in de basis hetzelfde gebleven. Vanaf de onderkant aangedreven messen die in de kan de ingrediënten vermalen. Het concept van een high speed blender is veel slimmer dan bijvoorbeeld een staafmixer, doordat de ingrediënten naar beneden zakken en hierdoor moeiteloos fijn gemalen worden. Door een kan met deksel, blijft de keuken schoon en kun je vervolgens de porties makkelijk in glazen gieten.

Het verschil tussen een high speed blender en een normale blender

Hoewel de blender altijd ongeveer in dezelfde uitvoering gebleven is, is er technisch gezien inmiddels veel veranderd. De prijzen van blender zijn steeds lager geworden, echter de kwaliteit vaak ook. Met de komst van semi-professionele blenders voor de particuliere markt is hier verandering in aan het komen. Deze hoge kwaliteit blenders, de high speed blenders, hebben een krachtige motor. Vaak zelfs 3 keer krachtiger dan een goedkope blender. Dit heeft als voordeel dat je veel sneller, heerlijke luchtige smoothies kunt maken. Er zijn echter meer voordelen voor de high speed blender ten opzichte van een normale blender. 

Krachtige motor en hoogwaardige materialen

Allereerst valt aan de high speed blender de krachtige motor op. Deze kan zelfs door dikke stukken groente en fruit heen komen. Een goede high speed blender kan zelfs ijsblokjes crushen. Dit zijn mogelijkheden die een normale blender niet biedt. Om deze krachtige motor goed te laten werken, is er voor de andere materialen ook een hogere kwaliteit gekozen. Er bestaan zelfs blenders die zo krachtig zijn, dat ze een speciale sterke kan nodig hebben. Een zwakker materiaal zou kunnen breken. Je krijgt door een high speed blender kopen dus een zeer hoogwaardig apparaat die meer mogelijkheden biedt.

Mogelijkheden bij deze blender

Een high speed blender is dus zeer krachtig, maar welke mogelijkheden biedt jou dit? Naast smoothies kun je veel meer met je blender maken. Denk aan sauzen en soepen bijvoorbeeld. Een blender als deze, met krachtige motor, kan zelfs notenpasta maken. Doordat je ook ijs kunt crushen, is deze blender ook een goed keukenapparaat wanneer je graag cocktails maakt. Kortom, een high speed blender voegt veel mogelijkheden toe en is zeker een plekje in je keuken waard. Wanneer je hem op het aanrecht laat staan, zul je merken dat je binnen de kortste keren hem vrijwel dagelijks gebruikt. Smoothies kunnen prima als maaltijd vervanger dienen en met de recepten van Superblenders.com/nl/ kun je eindeloos variëren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *