Wanneer je de naam hoort, dan is het natuurlijk geen geheim meer dat het uit Griekenland komt: mythos bier wordt daar én hier ontzettend veel gedronken. Het is een echt Grieks zomerbiertje dat goed past bij warme nachten en terrasjes. 

Over mythos

Mythos is een grieks woord dat mythe betekent en verwijst naar de Griekse mythologie. Het is echter ook een ontzettend lekker biertje waar veel mensen zomers lang van genieten. Mythos is een biermerk dat je ongetwijfeld al wel eens hebt gezien als je graag in Griekenland reist, maar ook hier in Nederland is het inmiddels verkrijgbaar. Het brouwen van dit biertje is ooit begonnen in Sindos, een stad op het vasteland van Griekenland. In het jaar 1997 werd het voor het eerst gebrouwen daar. De naam van de brouwerij was toen nog Boutaris group maar door het succes van dit biertje veranderden zij al snel hun naam naar Mythos Brewery, vernoemd naar het zo populaire biertje dat zij klaarmaken. Internationaal werd het een steeds populairder biertje en je kunt het nu ook krijgen in de rest van Europa.

mythos bier

De smaken van mythos

Mythos is echt zo’n biertje dat je aan een stuk door kunt drinken. Het wordt inmiddels in meer dan 30 landen verkocht en dat is onder andere doordat het zo’n toegankelijk drankje is. Het is officieel een lager en qua smaak heeft het veel hoppige tonen. Verder zijn er nog een aantal woorden die je kunt gebruiken om mythos te beschrijven:

  • soepel
  • fris
  • zacht
  • subtiel van smaak
  • dorstlessend

Het is dus een echt zomerbiertje maar ook eentje die de dorst kan lessen en lekker doorgedronken kan worden. De zachte smaak maakt het een biertje voor mensen die dol zijn op unieke smaken maar ook mensen die voor het eerst kennis maken met bier. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *