Wanneer jij Nijmegen bezoekt om een leuke dag te hebben kan dit de hele dag in beslag nemen. Nijmegen is geen hele grote stad maar je kunt er wel uren wandelen aangezien je ook veel natuur hebt. Nadat je het centrum hebt bekeken kun je ook gemakkelijk een natuurgebied inlopen en hier vervolgens nog uren wandelen langs de waal. Nadat je lekker de hele dag hebt gelopen wil je natuurlijk ergens uit eten Nijmegen. Gelukkig is de binnenstad van Nijmegen rijk aan heel veel verschillende restaurants. Zo kun je van heel veel verschillende maaltijden genieten voor niet al te veel geld. Natuurlijke zijn er ook dure restaurants in Nijmegen maar de meeste hebben een normale standaard prijs. Je kunt in Nijmegen niet alleen lekker avondeten maar je kan er ook prima heen om lekker overdag ergens een drankje te doen. Aan de molenstraat zitten de grootste terrassen waar gemakkelijk tweehonderd mensen tegelijkertijd kunnen zitten. Ook is er bijna altijd wel plek op het terras en hoef je bijna nooit in een rij te staan voor een tafel.

Lekker droog zitten

Omdat Nijmegen veel terrassen heeft is het belangrijk dat je hier droog zit. Wanneer het namelijk gaat regenen en je zit niet droog ga je zo snel mogelijk naar binnen. Alleen zijn de kroegen niet groot genoeg om alle mensen die van buitenaf komen binnen te laten zitten. Daarom hebben vrijwel alle terrassen in Nijmegen een overkapping zodat gasten droog kunnen zitten. Uit eten Nijmegen kan dus zowel binnen als buiten, de keuze is aan jou. 

Bistro Le Steak

Rustige dagen

Zoals je misschien al wist zijn er bepaalde dagen in Nijmegen dat veel mensen wat gaan eten buiten de deur. Hierdoor moet je er rekening mee houden dat de dagen rondom het weekend er dus minder plek beschikbaar is in de restaurants. Je kunt het beste een tafel reserveren als je op vrijdag, zaterdag of zondag uit eten wilt gaan. Anders bestaat er een kans dat je geen tafel hebt en dan moet je weer terug naar huis. Vooral de populaire restaurants waar je uit eten Nijmegen kunt doen moet je voor reserveren. Ook als je met een grote groep ergens wilt gaan eten dan is het verstandig om eerst te bellen om een tafel te reserveren voordat je zomaar naar binnen loopt.

Kleine maaltijden

Als je uit eten Nijmegen wilt hoef je niet gelijk een enorme maaltijd te bestellen. Er zijn ook genoeg plekken in de stad waar je kleine tussendoortjes kunt kopen om zo je maag te vullen. Hierdoor bespaar je ook nog eens wat geld want uit eten gaan is namelijk niet al te goedkoop. Ook kan je er voor kiezen om naar een goedkoper restaurant toe te gaan om zo wat kosten te besparen. Sommige restaurants doen ook aan bepaalde coupons, door deze bij binnenkomst te laten scannen krijg je korting om je eten. Waar je gaat eten bepaald natuurlijk de prijs van je maaltijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *