horecarestaurant

Wanneer je net een nieuwe horeca onderneming hebt gestart komt er aardig wat op je af. Er zijn zoveel dingen die je moet regelen en hierbij komen veel mogelijkheden kijken waardoor overzicht bewaren lastig is. Dit geldt ook voor je keuken, wat is nou een goede inrichting voor je horeca keuken? Waar moet een horeca keuken aan voldoen? In deze blog helpen wij je bij het inrichten van je horecakeuken. 

Bekijk ook: 

Halffabrikaat

RVS behuizingen
Zetbank

Wat heb je nodig?

Voordat je kan kijken wat er allemaal nodig is voor in jouw horecakeuken zal je moeten weten welk concept je wilt gaan gebruiken. De inrichting voor elk horeca restaurant is verschillend. Denk hierbij aan de keuze tussen een fastfood restaurant, lunchroom of een chique restaurant. Zo heeft de keuken van een fastfoodrestaurant een hele andere inrichting dan de keuken van een lunchroom. Ditzelfde geldt voor het apparatuur dat je nodig zult gaan hebben.

Ga schetsen

Wanneer je een duidelijk beeld hebt wat voor soort keuken je wilt gaan bouwen kan je overgaan tot het schetsen van de keuken. Ga op zoek naar alle apparatuur en ga dan beginnen met het tekenen. Het kan helpen om hier een professional bij in te schakelen.

Waar moet het aan voldoen?

Elke horecazaak kan worden bezocht door de NVWA (de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit). Tijdens de inspectie wordt er gekeken naar hygiëne en veiligheid. Zo moet het eten hygiënisch worden opgeslagen en moet de keuken veilig zijn voor werknemers. Kies dus voor materiaal dat goed is schoon te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *