amandel

Voor sommige gerechten of bereidingen heb je geblancheerde amandelen nodig. Deze kan je in de winkel kopen maar over het algemeen genomen is dit best duur. Er is een goedkopere optie. Koop een rauwe amandel zijn. Dit wil zeggen dat deze geen zout bevatten maar ook bijvoorbeeld niet geroosterd zijn. In een paar eenvoudige stappen kan je deze zelf heel simpel blancheren.

amandel

Hoe begin ik met blancheren?

Begin met de rauwe amandel kopen. Je kan het op twee manieren doen. Neem een pan doe hier water in en breng dit langzaam aan de kook. Zodra het water echt aan het kookpunt komt voeg je de amandel eraan toe. Een andere manier is een bakje vullen en daar heet water uit de waterkoker over gieten. Let wel goed op de tijd want na 1 minuut moet je het heet water eraf gieten. Laat je ze langer in het hete water dan kan de amandel een beetje taai worden. Gebruik een zeef of een vergiet. Daarna spoel je nog even ruim na met koud water. Net zo lang tot het zover afgekoeld is dat je ze in je hand kan vasthouden.

Eerst even goed droog maken

Na het blancheren leg je de amandelen even op een bord of snijplank. Laat ze even goed drogen. Je kan dit proces versnellen door het verder een beetje droog te maken met een stukje keukenpapier. Heel eenvoudig door even te deppen. Nu zijn ze goed droog en zien de velletjes die eromheen zitten er een beetje verschrompeld en wat rimpelig uit.

De velletjes verwijderen

Het volgende wat je moet doen is de velletjes eraf halen. Dit gaat meestal vrij gemakkelijk en je kan het gewoon met je vingers doen. De velletjes zijn tijdens het blancheren al een beetje verschrompeld. Dat helpt om heel eenvoudig de velletjes te verwijderen. Nu heb je geblancheerde amandelen die je kan gebruiken voor je recept of gerecht wat je wil gaan maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *