Peterselie is een ontzettend bekend kruid, en heeft een veelzijdig karakter. In de meeste gevallen kun je peterselie gebruiken als garnering, maar ook als smaakmaker is dit kruid super interessant. Vaak zien we het gebruik van Peterselie terug bij tomatensoep of andere soepen, om er net wat extra’s aan toe te voegen als je de soep serveert voor vrienden of familie.

Verschillende soorten peterselie

Over het algemeen heb je twee verschillende soorten peterselie. Wij hebben ze voor het gemak even op een rij gezet:

  • Bladpeterselie: de bladpeterselie heeft een ontzettend sterke aroma, en wordt daarom regelmatig gebruikt tijdens het koken. Andere namen voor deze soort peterselie zijn ook wel de Franse en Italiaanse peterselie.
  • Knolpeterselie: vooral in Midden en Noord-Europa geteeld. Als je deze bekijkt, dan lijken het net pastinaken maar hebben een iets rondere vorm. Regelmatig geven mensen aan dat de smaak van peterselie tussen de peterselie zelf en de knolselderij in zit.

Weetjes over het gebruiken / eten van peterselie

Wat veel mensen niet weten, is dat peterselie een ontgiftende werking heeft. Dit betekent dat het vaak gebruikt wordt door vrouwen die last hebben van bijvoorbeeld hun menstruatie. Het schijnt namelijk dat peterselie de menstruatiepijnen kan verzachten. Daarnaast staat peterselie bekend als een kruid dat het bloed reinigt. Het gebruiken en eten van peterselie is dus goed voor je bloed. En last but not least: wist je dat peterselie ook een reinigende werking heeft op de huid? Het is dan ook zeker de moeite waard om, zodra je last hebt van acne of andere huidproblemen, eens te proberen of het gebruik van peterselie iets voor je kan betekenen. Je kunt dat 1 a 2 eetlepels peterselie hakken en deze met een kopje thee (het liefste munt) overgieten en laten intrekken. Vervolgens als je dit gezeefd hebt, kun je het aanbrengen op een watje en je huid mee zuiveren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *