Heb je ooit gehoord van Matcha? Matcha is ook wel 100% groene thee in een poedervorm die je voorziet van een goede dosis aan schone energie zonder overmatig cafeïne, suiker en onbekende chemicaliën. Hoewel Matcha afkomstig is uit China, maakt het al meer dan 800 jaar deel uit van de Japanse cultuur. Door de meeste kenners wordt daarom ook wel gesteld dat de Japanners het proces van het voorbereiden van Matcha hebben geperfectioneerd. Wil jij weten waarom het drinken van Matcha enorm voordelig kan zijn voor de gezondheid? Lees dan snel verder!

Matcha is uitstekend voor het opbouwen van je immuniteitssysteem

Door een dagelijks kopje Matcha thee te drinken, versterk je het immuunsysteem en ben je actief bezig om de groei van virussen en bacteriën in het lichaam terug te dringen. Dit komt doordat Matcha beschikt over een speciaal antioxidant genaamd catechine, die uiterst effectief is in het beschermen van het lichaam tegen diverse bacteriële en virale infecties. Tevens helpt het regelmatig drinken van Matcha, de groei te remmen van ziekteverwekkende organismen zoals het hepatitisvirus, het herpesvirus en bacteriën die keelontsteking veroorzaken.

Matcha beschermt tegen cardiovasculaire aandoeningen

Onderzoek heeft uitgewezen dat het drinken van Matcha-thee kan helpen om je te beschermen tegen onder meer een hartaanval of een beroerte. Dit komt doordat Matcha-thee vol zit met antioxidanten die een gezonde bloedstroming bevorderen en kunnen helpen bij celbescherming- en reparatie.

Het drinken van Matcha bevordert de mondgezondheid

Wist je dat slechte adem in 90% van de gevallen wordt veroorzaakt door zogenaamde bacterieholtes in de mond? Dit zijn de plekken waar bacteriën zwavelhoudende aminozuren afbreken en transformeren tot stinkende zwavelverbindingen. Om ervoor te zorgen dat de bacteriekolonies in je mond niet uit te hand lopen, kan het regelmatig drinken van een kopje Matcha-thee helpen om de activiteiten van je mondbacteriën tegen te gaan!

Ben je op zoek naar Matcha of wil je liever andere soorten groene thee kopen, dan ben je bij de Theebaron aan het juiste adres! Als jij een echte theeleut bent, kijk dan snel naar de uitgebreide collectie aan thee en onmisbare toebehoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *